MENY
Eskilstuna kommun

Parkering i Munktellstaden och STIGA Sports Arena

Karta över parkeringar nära Munktellstaden

Klicka på kartan för att få den i större format.

Parkering vid evenemang

För att det inte ska blir stora trafikproblem vid större evenemang i STIGA Sports Arena och de andra anläggningarna i Munktellstaden så har vi valt att sprida ut parkeringsalternativen. Det är ganska vanligt när man har centralt belägna arenor. Räkna med 10 minuters promenad om du valt att ta bilen. Ett tips är att parkera kring Kungsgatan-Rothoffsvägen där det nästan alltid finns lediga platser.

Det är viktigt att arrangören medverkar till att besökare får information om att parkeringsmöjligheter finns på ett flera ställen i Munktellstadens närhet, se karta ovan.

Parkeringsmöjligheterna utvecklas

För att komplettera redan befinliga parkeringar så planeras ett nytt parkeringsgarage på nuvarande Munktellsparkeringen och en mindre ny parkering norr om arenan. Dessa båda anläggningar är främst till för att hantera vardagsbehovet för Munktellstaden. Vid större evenemang måste besökare även parkera på andra platser. Byggstart för det nya parkeringsgaraget var september 2017 med färdigställande i slutet på 2018. Under denna period kommer det inte vara möjligt att parkera på Munktellsparkeringen utan besökare hänvisas till ersättningsytor i närområdet.

Det finns och kommer att finnas parkeringsplatser för funktionshindrade i anslutning till de stora anläggningarna i Munktellstaden. Lämpliga gator i området kommer dessutom att anpassas till avgiftsbelagd parkering. Dagens parkeringskarta kommer att utvecklas i takt med att området omvandlas.  

Informationsblad och karta om trafiken i Munktellstaden.

Västerbron är en bra passage till många parkeringar vid Rothoffsvägen. Foto Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen

Parkeringstillstånd

För att parkera inne i Munktellstaden krävs parkeringstillstånd. För att beviljas ett parkeringstillstånd ska vissa villkor uppfyllas. Information om parkeringstillstånd och ansökningsblankett hittar du här.

Serviceparkeringstillstånd

Serviceparkeringstillstånd är avsett för verksamheter som utför servicetjänster inom Munktellstaden. Information om serviceparkeringstillstånd och ansökningsblankett hittar du här.

Parkeringsdispens

Föreligger särskilda skäl kan du ansöka om tillfällig dispens att parkera ditt fordon inne i Munktellstaden.Information om hur du söker dispens hittar du här.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla