MENY
Eskilstuna kommun

Klimatmatchen

Bildcollage av barn som hoppar, simmar och spelar fotboll

Klimatmatchen är en tävling för barn och ungdomar 10-16 år som genomfördes under oktober månad för lag och träningsgrupper i Munktellområdet.Tävlingen anordnades av Eskilstuna kommun och tillsammans med Energikontoret i Mälardalen och gick ut på att lag tillsammans samlar så många respoäng som möjligt under en månad genom att cykla, gå, samåka eller åka kollektivt till sina idrotts- och fritidsaktiviteter.

Tävlingen Klimatmatchen i Munktellområdet har nu nått sitt mål och vi vill tacka alla er som hängde med på den hållbara resan med så stort engagemang! Vi hoppas att ni behåller era nya resvanor och att ni inspirerar fler i er omgivning att tänka på valet av hållbart färdsätt eller transportalternativ.

Prisutdelningen hölls vid Cafeterian i Munktellarenan på onsdagskvällen den 22 november. Ett 50-tal barn och ungdomar, ledare och föräldrar var på plats för att fira vinnarna av hållbart resande i Klimatmatchen i Munktellstaden 2017.

Eskilstuna Friidrottklubbs ungdomsledargrupp som kom på första plats vann 5000 kr till lagkassan och en helkväll på Munktellbadet med pooldisco, snacks och dricka. Eskilstuna Basket P02 som kom på andra plats vann 3000 kr till lagkassan och Eskilstuna Basket F06/07 kom på tredje plats och vann 2000 kr till sin lagkassan! Grattis!

Stort tack till alla engagerade ledare och föräldrar som stöttat ungdomarna att delta i Klimatmatchen, ni har gjort ett fantastiskt jobb!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Sabina Dernelid
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen