MENY
Eskilstuna kommun

Trafiken i Munktellstaden

Munktellstaden - ett område i utveckling

Trafiken i Munktellstaden är en av flera viktiga frågor när vi jobbar med att utveckla Munktellstaden till en attraktiv och hållbar stadsdel. Med ett nytt badhus, en ny arena och 300-400 nya bostäder kommer Munktellstadens karaktär att förändras. Det blir en trivsam del av centrala Eskilstuna som förenar lokalhistoria och modernt stadsliv med plats för människor. 

I och med att området omvandlas kommer fler människor att behöva ta sig till och från Munktellstaden per fot, cykel, kollektivtrafik och bil. Hur ska det gå till? Läs mer här

Vi stänger av John Engelaus gatan mellan Västerbron och Verkstadsgatan för all trafik. Anledningen är att det ska byggas hus längs gatan. Arbetet startar onsdag 28 februari och pågår till slutet av december 2019. Följ skyltning på plats! Det finns en omledningskarta för dig som går eller cyklar. Se kartan nedan.

Avstängning Väster

Foto: Göran Jonsson, stadsbyggnadsförvaltningen

Eskilstuna utvecklas till en attraktiv stad

Det är många som vill bo i Eskilstuna och det behöver byggas fler bostäder. I en stad som växer är det naturligt att ytor som tidigare fungerat som parkeringsplatser får en annan användning. Det handlar om att skapa mer stadsmässighet med fler bostäder och tryggare miljöer för barn och ungdomar. Det blir mer strukturerarat och vackrare för alla. Läs mer: Eskilstuna Stad i förvandling.

Handbollsbusssen - ett roligt och smart val till matchen

Guif har flyttat in nya STIGA Sports arena och för att underlätta för dig som handbollssupporter erbjuder vi från säsongen 2017/2018 specialinsatta handbollsbussar till och från matcherna.

Handbollsbussarna hämtar upp handbollssupportrarna ute i bostadsområdena och i centrum. På ett bekvämt och smidigt sätt kör bussarna dig sedan till arenan samtidigt som du får en chans att ladda upp tillsammans med andra Guifsupportrar på vägen till matchen. När matchen är slut står bussarna där direkt utanför arenan och väntar på att köra hem dig igen. Låter som ett smart val, va?

För tidtabeller och mer detaljerad information se sormlandstrafiken.se/handbollsbussenlänk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Projekt- och GIS-avdelningen

Projektering och utbyggnad av gator och parker

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Sabina Dernelid
Projektsamordnare Mobilitetsgruppen