MENY
Eskilstuna kommun

Story Wall Eskilstuna
tunnel Gymnastikgatan

Ljusinstallationen ska ge bättre sikt och överblick i tunneln och dessutom är alla som passerar delaktiga i att skapa installationen genom sina skuggor som syns i olika färger när man rör sig.

Gående i tunneln

Foto: Per Groth

Skuggor2

Foto: Karin Stolt

Hela tunneln

Foto: Per Groth

Story Wall Eskilstuna

Ett nytt ljusdesignkoncept för den komplexa tunnelmiljön under järnvägen på Gymnastikgatan presenterades på ljusfestivalen Nattljus 21-23 oktober. Installationen tändes 7 juni 2017.

Ljusdesignkonceptet kallas Story Wall Eskilstuna. Ljusdesignern Tobias Olsson förklarar konceptet:

-Tunneln är en av de viktigaste passagerna genom centrum. Eftersom alla ska fram här blir det en koncentrerad version av staden, med sina flöden av människor. Människor som alla berikar staden med sin individuella historia. Tillsammans skapar de en unik och föränderlig berättelse om Eskilstuna.

Den nya belysningslösningen förstärker ljuset längs väggarna där de gående måste passera. Den centrala tekniken i lösningen är additiv färgblandning av röda, gröna och blå armaturer som ger färgade skuggor på väggarna när folk passerar.

IALD Award of Merit 2018

9 maj 2018 tilldelades projektet en Award of Merit av International Lighting Designers Association i Chicago.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Karin Stolt
Landskapsarkitekt