MENY
Eskilstuna kommun

11. Connection

Connection

Connection Foto: Per Groth

Connection

Connection Foto: Göran Jonsson

Connection

Connection Foto: Göran Jonsson

Connection

Connection Foto: Sermon Shabi

Connection - Mdh Rumslig gestaltning med Joanna Simson

Genom femton fönsterrutor in Komvuxhuset längs Gymnastikgatan kan vi uppleva en installation av studenter från Mälardalens högskola Informationsdesign/Rumslig gestaltning. Studenterna har bjudit in både ungdomar, politiker och elever på Sfi inne på Komvux i sin kreativa process och det är många tankar och olika uttryck som kommer finnas med i slutresultatet på olika sätt. Studenterna har arbetat tillsammans med konstnär Joanna Simson och med befintlig utrustning från skolan i form av till exempel projektorer. Installationen består av fyra enheter men skapar också helheten Connection. Man kommer både att kunna uppleva helheten och de fyra delarna på plats. 

 1. LEIJD

Ljuset lyser genom fönstret, tränger genom mörker och lyfter fram röster i natten. Röster som inspirerar till nya tankesätt. Kan ljuset föra oss samman och skapa trygghet? Kan vi lämna mörkret bakom oss?

2. Ljus

Ett fenomen som gör det osynliga synligt. Vilket i sin tur ger oss upplysning och för oss samman. Vår installation utmanar till att bryta ljuset och genom det skapa nya reflektioner.

 3. All Inclusive

Vi i designteam All Inclusive vill undersöka hur ett fönster kan bli en mötesplats för nya bekantskaper och möjligheter. I vårt projekt har vi valt att sammarbeta med en grupp som inte själva har valt att ha Eskilstuna som sin hemstad. Vilka kan det vara?

4. Ovant
När känner du dig hemma? Måste upp vara upp och ned lite till vänster? Framför finns ett bakom och mörkret är inte alltid så mörkt. Tvärtom vad man kan tro, kanske helt rätt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Kontakt