MENY
Eskilstuna kommun

Nattljus 2016

Nattljus 2016

Illustration: Johanna Gilljam

Nattljus 21-23 oktober 2016

Tack för en fin ljusfestival i Eskilstuna 21-23 oktober 2016!

Nattljus 2016 arrangerades av Eskilstuna kommun i samarbete med Eskilstuna Innerstad och med stöd av sponsorer. Samtidigt arrangerades kulturprogrammet Kulturljus med musik, teater, dans och mycket mer med en rad olika arrangörer och samordnat av Kultur och fritidsförvaltningen.

Under Stadsforum fredagen 21 oktober presenterades ljusdesignkonceptet för för en ny permanent belysningssatsning, tunneln på Gymnastikgatan. På Stadsforum deltog Mälardalens högskola Rumslig gestaltning, KTH Lighting Laboratory och ÅF Lighting i en pecha kucha och med presentationer.

Ett stort tack till våra sponsorer som möjliggjorde Nattljus 2016. Tack till Eskilstunasupporters genom Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö och K-Fast, Gränden Bistro & Taverna, Laserimage, Dizzy Duck productions, Elite Stadshotellet, Watt & Veke, ÅF Lighting och ECO Lightlink med underleverantörerna Fergin, Teaterteknik och Stockholm Lighting. Tack till Klara fastigheter som sponsrat ljusfestivalen med lokalproducerad solenergi. Tack till Hemköp Eskilstuna, McDonalds och Grekiska kolgrillsbaren.

Tack till Royal Eskilstuna biograf och kulturhus, S:t Eskilskyrkan och DCarnegie.

Tack till alla andra inom och utom Eskilstuna kommun som hjälpt till och bidragit på olika sätt med tillgång till lokaler, material med mera.

Ett stort tack till alla medverkande i det fina festivalprogrammet. Tack till KTH Lighting Laboratory, Mälardalens högskola Informationsdesign - Rumslig gestaltning, Eskilstuna folkhögskola Recycle design och S:t Eskils gymnasium med medverkande programmen Arts & performance Musik-, Dans- och Bild- samt Hotell- och turism.

Tack till kreatörerna Carin Pleininger, Aleksandra Stratimirovic, Laserimage, ECO Lightlink, Utskottet, I Did It, T.S.M.P, Peter Bjärgö, Mattias Borgh, Sofia Blomquist, Sakhalin, Karin Lengstrand och Dj Walcott.

Ett särskilt tack till Eskilstuna konstmuseum och Ung fritid. Tack till alla medverkande inom Kultur och fritidsförvaltningen i kulturprogrammet Kulturljus.

#nattljuseskilstuna

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.