MENY
Eskilstuna kommun

Nattljus i Torshälla

Guerrilla Lighting i Torshälla

Foto från Guerrilla Lighting i Torshälla fredag kväll
24 oktober 2014!

Tack alla som bidrog till att Torshälla glimrade lite extra denna kväll.
Alla foton: Simon Allinggård

Guerrilla lighting2
guerrilla lighting3
Guerrilla Lighting4
Guerrilla lighting5

Torshällakväll under Nattljus med internationell Guerrilla Lighting

Guerrilla lighting lyste upp delar av Torshälla stad på ett innovativt och spektakulärt sätt  fredagen 24 oktober. Fyra olika platser belystes med en ljusdesign framtagen av ljusdesigner Annukka Larsen från Eskilstunas vänort Jyväskylä. Guerilla Lighting-eventet var Torshällas bidrag till Eskilstunas ljusfestival Nattljus 2014. Samtidigt var den en del i programmet på den internationella belysningskonferens, Light in the City Conference som Eskilstuna arrangerade i samband med ljusfestivalen. Konferensen var en del av EU-projektet Light in the City, lett av Jyväskylä i Finland, i syfte att utveckla och sprida kunskap om arbete med ljus i stadsmiljön på ett hållbart sätt. Det innebar att mer än hundra internationella besökare också gästade Torshälla denna kväll. Det blev ett välbesökt och lyckat event, trots riktigt höstrusk ute, mycket folk på gator och torg i fina Torshälla!

Vad är Guerrilla Lighting?

Guerrilla Lighting visar hur professionell ljussättning kan användas i stadsmiljöer för att uppnå trygga miljöer, vackra rum när det är mörkt ute samtidigt som belysningen sker på ett hållbart sätt. Idén till detta kommer från Manchester, England, år 2006 där ljusdesigner Martin Lupton ville visa konkreta exempel hur belysningsdesign bidrar till många positiva effekter i stadsmiljö.

Under eventet i Torshälla deltog cirka 50 volontärer från olika lokala föreningar med kraftfulla strålkastare och färgfilter.

Guerrilla Lighting

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Kontakt