MENY
Eskilstuna kommun

Eskilstuna satsar på återbruk i förskolan

Exempelbild

Kommunen startar nu pilotprojektet Pedagogiskt återbruk i förskolan - en satsning i förskolans arbete med att bli ännu mer klimatsmart. Material från ReTuna väljs ut och används i förskolornas undervisning.

Pedagogiskt återbruk är en del av Eskilstuna kommuns långsiktiga miljö- och klimatarbete. Projektet innebär att material inlämnat till ReTuna sorteras ut för att kunna återanvändas i förskolan. På så sätt kan förskolorna minska sina inköpskostnader, minska sin miljöpåverkan och kunna bidra till en mer kemikaliesmart förskola.

Projektet har identifierat vilka typer av material som kommer att gå att återanvända i förskolan, det är bland annat trä, metall samt textilier. Materialet kvalitetssäkras av personer som fått utbildning om kemikalier i förskolan.

Pilotprojektet startade den 1 september med fem av kommunens förskolor: Alvägens förskola, Tegelvikens förskola, Prästängens förskola, Djurgårdens förskola och Hammargärdets förskola. Projektet kommer att pågå under ett år och sedan kommer en utvärdering att göras. Målet med pilotprojektet är att ta fram en effektiv arbetsmodell för återbruk som andra verksamheter ska kunna återanvända.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-12.00,
13.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla