MENY
Eskilstuna kommun

Räddningstjänsten tar hand om sitt släckvatten för att minska utsläpp
i miljön

Exempelbild

6 juni börjar räddningstjänstens miljösläp rulla och användas för uppsamling av släckvatten vid till exempel industribränder.

Miljösläpets material och utrustning ska användas vid större olyckor där det krävs mycket släckvatten, till exempel vid industribränder. Utrustningen och materialet samlar upp förorenade ämnen som kan finnas i släckvatten, så att dessa inte leds ut i vårt dagvattensystem eller hamnar i våra sjöar.

I släpet finns länspumpar och barriärer så att de kan styra vattnet till en pumpgrop. Från gropen pumpas vattnet till självresande bassänger. Den sammanlagda mängd vatten de kan samla upp är 16m³. Det finns också brunnstätningar, elverk och belysningsmaster i släpet. 

Utrustningen kan också användas vid utsläpp av drivmedel i diken, till exempel om en lastbil skulle välta och stora mängder drivmedel rinner ut. Släckvattnet som samlas upp i bassängerna hämtas sedan av en sugbil som kör vattnet till destruktion.

Miljösläpet och dess utrustning kommer skötas av brandmännen på Ärla brandstation som larmas via IB (inre befäl) hos räddningstjänsten i Eskilstuna, vid behov.

Mer information
Kontakta räddningstjänsten 016-710 74 00.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-12.00,
13.00-16.00

Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla