MENY
Eskilstuna kommun

Bevattningsförbud upphör med undantag för Bälgviken och Näshulta

Exempelbild

Nu har vattenförbrukningen i Eskilstuna återgått till normala nivåer. Samtidigt har den höga vattenkonsumtionen under torrperioden haft negativ påverkan på grundvattennivån.

Bevattningsförbudet som gällt i Eskilstuna sedan den 28 maj har gett önskat resultat. Detta i kombination med regnigt väder gör att förbudet upphävs idag, 18 juni.

Däremot har följden av den höga vattenkonsumtionen i kombination med torkan blivit att grundvattennivåerna sjunkit drastiskt på flera håll i landet. De vattenverk som är beroende av grundvatten för att producera dricksvatten står därmed inför ett annat problem, däribland vattenverket i Bälgviken.

Vattenverket i Bälgviken som förser de boende där och i Näshulta med vatten är beroende av tillgång på både yt- och grundvatten för att producera dricksvatten. Eftersom nivån på grundvatten är kritiskt låg kvarstår bevattningsförbudet i dessa orter.

Största delen av Eskilstunas invånare förses med dricksvatten som producerats av vatten från Hjälmaren och därmed är det heller ingen fara för vattenbrist. Även fortsättningsvis ska man ändå tänka på att använda vattnet på ett klokt och sparsamt sätt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-torsdag 07.45-16.30
Fredag 07.45-16.00

Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 07.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla