MENY
Eskilstuna kommun

Story Wall nominerad till internationellt pris

Exempelbild

Nya ljussättningen i tunneln på Gymnastikgatan "Story Wall" är nominerad i Darc Awards kategori Art – Low budget. Det är en internationell ljusdesigntävling som avgörs i London 14 september 2017.

Det är viktigt att arbeta med tunnlar för att uppnå en bra och trygg stadsmiljö och de är lämpliga för ljusdesign. Redan under ljusfestivalen Nattljus förra hösten presenterades ett färdigt designkoncept av ÅF Lighting.

Arbetet med att få ljusdesignen på plats pågick under sommaren och hösten 2016 och installationen tändes i juni 2017. Resultatet blev en kreativ design som med relativt enkla medel ger en stor upplevelse. Alla som passerar är delaktiga i att skapa ljusinstallationen genom sina skuggor i olika färger.

Kai Piippo, ÅF Lighting:

Jag tror att ljuset i tunneln kommer att bli en referens för hur man kan omvandla en otrygg och mörk plats till något fantastiskt. En interaktiv ljusupplevelse i världsklass.

Karin Ermegård, projektledare, Eskilstuna kommun:

Det är roligt att installationen uppmärksammas på det här viset. Jag ser fram emot att uppleva tunneln i höst och vinter när jag går till och från jobbet!

Läs mer om Story Wall här.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.