MENY
Eskilstuna kommun

50 miljölöften på två år

Exempelbild

Nu lanseras Miljölöftet, en checklista med 50 miljöåtgärder som kommunkoncernen lovar att genomföra under de kommande två åren.

Eskilstuna kommun är en av Sveriges miljöbästa kommuner med högt ställda miljömål. En av målsättningarna är att Eskilstuna ska bli fossilfritt 2050, en målsättning som kräver samarbete inom kommunkoncernen och utanför.

Nu lanseras Miljölöftet, en checklista med 50 miljöåtgärder som kommunkoncernen lovar att genomföra under de kommande två åren.Syftet med listan är att synliggöra kommunens miljöarbete till invånare. Förhoppningen är även att arbetet med listan kan inspirera andra till att göra förändring på hemmaplan.

Listans innehåll

Listan innehåller punkter som; nya gång- och cykelvägar, nya laddstolpar för elbilar, solceller på nya bostäder, nya våtmarker, en utveckling av ReTuna mm. Listan är ett axplock av åtgärder från de flesta förvaltningar och kommunala bolag.

Under de kommande två åren kommer medarbetare och invånare kunna följa miljöarbetet via listan. När åtgärder färdigställs kommer det att uppmärksammas. Målsättningen är att alla punkter på listan ska vara åtgärdade i december 2018.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Stadsbyggnadsförvaltningen

Stadsplanering och förvaltning av offentlig miljö

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Miljökontoret
Öppettider

Vardagar 10.00-12.00, 13.30-16.00

Besöksadress

Alva Myrdalsgata 3d

Postadress

631 86 ESKILSTUNA

Kontakt

016-710 10 00
Skicka e-post
016-14 26 84