MENY
Eskilstuna kommun

Världsmiljödagen

Naturskildraren Martin Emtenäs och musikern Stefan Sundström var på plats när Världsmiljödagen uppmärksammades i Torshälla.

5 juni 2017 uppmärksammades Världsmiljödagen på Holmberget i Torshälla. Temat var kontakt med naturen och området är fylldes med artister, utställare och prova på-aktiviteter.

Flera priser delas ut, bland annat Eskilstuna kommuns miljöpris som tilldelades Mikael Andersson, reporter och fotograf på Eskilstuna-Kuriren som också driver bloggen Näräventyr om vardagsäventyr i närområdet.

Mikael Andersson fick Eskilstuna kommuns miljöpris 2017.

Kommunens interna miljöpris delades ut samtidigt. Det gick till satsningen Eco Friends.

En av världens främsta äventyrskvinnor Renata Chlumska stod på scenen för att berätta om sina äventyr och hur hon nått sina mål.

Per Ekstorm, projektledare på Eskilstuna kommun, berättade i sin tur om de tester av nya smarta och hållbara energilösningar som kommunen genomför på Slagstaskolan i samarbete med Energimyndigheten och projektet Intelligent Energy Management.länk till annan webbplats

Naturskildraren Martin Emtenäs (Mitt i naturen, Det stora fågeläventyret m.m) och musikern Stefan Sundström fanns också på plats. De gav ett smakprov från Riksteaterföreställningen Vi som bor här.

Det bjöds också på ännu mer musik av Eskilstunabandet Feast of fools som bjöd på ett nytt sound från den gamla industristaden.

Världsmiljödagen: Nästa generations smarta energilösningar testas på Slagstaskolan - Sustainable Innovation

Renata Chlumska berättade om sina äventyr.

Eskilstunabandet Feast of fools.

Om Världsmiljödagen

I Eskilstuna har Världsmiljödagen firats den 5 juni varje år sedan 1996, vilket enligt FN är bäst i världen. Redan vid FN:s första globala miljökonferens, som hölls i Stockholm 1972, beslutades att den 5 juni skulle bli World Environment Daylänk till annan webbplats, Världsmiljödagen, en dag då miljöfrågor uppmärksammas och firas.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.