MENY
Eskilstuna kommun

Earth Hour 2017

Earth Hour 2017 Torshälla

Lördag den 25 mars arrangerades Earth Hour på Östra torget i Torshälla. Delar av centrala Eskilstuna och Torshälla släcktes ner och vi bjöd på ett program med bland annat klimatsamtal och musik.

Konferencier Peter Torsén lotsade oss genom kvällen och förskolekockarna Minna Zaja och Susanne Jonsson från Glömsta förskola bjöd på värmande blåbärssoppa med glutenfritt fröknäcke och vegetarisk röra. Övriga punkter på programmet:

  • Visning av filmen om kommunens Miljölöfte. Arne Jonsson, ledamot i kommunstyrelsen och politisk gruppledare (C) berättade kort om löftena. I och med arrangerandet av Earth Hour kan vi nu bocka av ett av våra löften! 
  • Genomgång av de rätta svaren i en tipspromenad med miljöfrågor. Vinnare blev Birgitta Wallner.
  • Samtal från scen om mat och klimat med Lars Wiklund, kommunstrateg miljö och Arne Jonsson, ledamot i kommunstyrelsen och politisk gruppledare (C). Moderator var Peter Torsén.
  • Musik av Hanna Järver, nominerade till årets pop och årets nykomling på P3 Guld.

Vad är Earth Hour?

Den globala klimatmanifestationen Earth Hourlänk till annan webbplats startade 2007 på initiativ av Världsnaturfonden (WWF) i Australien. Under Earth Hour släcker människor ljuset i bostäder och lokaler världen över för att visa sitt engagemang för klimatfrågan. Tidigare år har mer än en miljard människor i 172 länder deltagit.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Stadsbyggnadsförvaltningen

Stadsplanering och förvaltning av offentlig miljö

Besöksadress

Alva Myrdals gata 5

Postadress

631 86 Eskilstuna

Miljökontoret
Öppettider

Vardagar 10.00-12.00, 13.30-16.00

Besöksadress

Alva Myrdalsgata 3d

Postadress

631 86 ESKILSTUNA

Kontakt

016-710 10 00
Skicka e-post
016-14 26 84

Lars Wiklund
Kommunstrateg