MENY
Eskilstuna kommun

Earth Hour

Earth Hour 2018

Earth Hour 2018 firades på Fristadstorget. Foto: Per Groth

Earth Hour 2019

Lördagen den 30 mars är det tionde gången som Earth Hour uppmärksammas i Eskilstuna. Årets firande äger rum i Fullmäktigesalen i Stadshuset med start 20.00 och pågår fram till 21.30.

Det kommer bland annat att bjudas på en föreläsning, underhållning och klimatsmarta smakprover. Kvällen bjuder också på prisutdelning i den tävling som anordnats för elever i förskoleklasser och upp till årskurs sex.
Mer information och ett mer utförligt program kommer.

Information om tävlingen

Vad är Earth Hour?

Earth Hourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är världens största miljömanifestation. Varje år i mars släcker miljoner människor i hela världen ljuset när klockan är 20.30 i respektive land för att visa sitt engagemang för klimatfrågan.

Earth Hour startade år 2007 på initiativ av Världsnaturfonden (WWF) i Australien. 2018 slog Earth Hour nytt rekord med 188 deltagande länder. I Sverige deltog 89 procent av kommunerna. Eskilstuna kommun har deltagit sedan år 2010.

Vad innebär klimatfrågan?

Allt vi människor gör påverkar miljön på något sätt. Om alla skulle leva som vi i Sverige gör idag skulle vi behöva 4,2 jordklot, för att bland annat ta hand om alla våra utsläpp. Men vi har bara ett jordklot. Därför behöver vi tillsammans jobba för att minska vår miljöpåverkan och få en mer hållbar livsstil. Läs mer om hur du kan minska din klimatpåverkan på Världsnaturfondens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Earth Hour 2018

Earth Hour 2018 ägde rum den 24 mars på Fristadstorget. Återigen visade vi att vi bryr oss om vår planet och uppmärksammade världens största miljömanifestation.
Ur programmet:

  • Spektakulär LED-ljusshow med spegeldräkter, framförd av Act of Emotion.
  • Barbershop med kören Key Town Harmony och kvartetten Gig-a-Bite som tävlar internationellt.
  • Hiphop-gruppen Black Illusion, just nu rankad som Sveriges bästa tävlingsgrupp i hiphop.
  • Provsmakning av klimatsmart tilltugg och juice. Nicklas Svengert, kökschef på grundskolan Skiftingehus och Eva Andersson, kock på Årbyskolan, berättade och bjöd.
  • Tipsfrågor med chans att vinna bland annat tredygnsbiljett från Sörmlandstrafiken.
  • Visning av den nya appen Deedster som hjälper dig att bli klimatsmart på ett lekfullt sätt.

Kvällens konferencier: Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör. Jimmy Jansson, kommunstyrelsens ordförande, inledde kvällen. Vi släckte delar av centrala Eskilstuna och Torshälla klockan 20.30-21.30. Se karta över nedsläckningsområden i Eskilstuna under Earth Hour. Här finns karta över nedsläckningsområde i Torshälla under Earth Hour.

Earth Hour 2017

Lördag den 25 mars arrangerades Earth Hour på Östra torget i Torshälla. Delar av centrala Eskilstuna och Torshälla släcktes ner och vi bjöd på ett program med bland annat musik, tipsfrågor och klimatsamtal.

Earth Hour 2017 Torshälla

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Gustav Helander
Utvecklare