MENY
Eskilstuna kommun

Värmepumpar

Om du som fastighetsägare planerar att installera bergvärme- eller ytjordvärmepump ska du anmäla det till miljökontoret. Du måste vänta på svaret på anmälan innan du sätter igång.

Om du inte anmäler innan du börjar får du förutom anmälningsavgiften betala en miljösanktionsavgift. När du anmält får du ett svar från miljökontoret med villkor för borrningen. Här finns vår taxa för anmälan av bergvärme- eller ytjordvärmepump.

Du kan anmäla din installation av värmepumplänk till annan webbplats via vår e-tjänst.
Du kan även anmäla din installation av värmepump via vår anmälningsblankett.

Skicka med en tomtkarta som visar den planerade platsen för borrhål (bergvärme) eller kollektorslinga (ytjordvärme). På kartan ska även den egna och närliggande fastigheters dricksvattenbrunnar och värmepumpsanordningar ritas in.  

Eskilstuna kommun har en restriktiv hållning till värmepumpar som utnyttjar sjövärme. Kollektorslingor som läggs på botten kyler ned omgivningen och har en negativ effekt på bottenfaunan. Kollektorslingan kan även skadas vid ankring av båtar.  

Brunnsborrare är alltid skyldiga att rapportera nya energi- och dricksvattenbrunnar till SGUlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, (Sveriges Geologiska Undersökning)

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Miljökontoret
Öppettider

Vardagar 10.00-12.00, 13.30-16.00

Besöksadress

Alva Myrdalsgata 3d

Postadress

631 86 ESKILSTUNA

Kontakt

016-710 10 00
Skicka e-post
016-14 26 84