MENY
Eskilstuna kommun

Energi- och klimatrådgivning

Energirådgivning

Energi- och klimatrådgivningen vänder sig till allmänheten, små till medelstora företag och organisationer. Att energianvändning påverkar miljön är det ingen tvekan om. Lyckas du minska din energiförbrukning, så påverkar du inte bara din ekonomi positivt utan också miljön.

Energiförbrukning

För att få kontroll över energikostnaderna är det viktigt att skaffa sig kunskap om energibehovet. I ett vanligt hem fördelas energiförbrukningen mellan uppvärmning 50-60%, varmvatten 20-25% och hushållsel 20-25%. Mycket av detta kan man påverka. Att skaffa kunskap och se över sina vanor är en bra början.

Energikalkylen

Om du är intresserad att veta vad du kan göra för att spara på energi så har energimyndigheten tagit fram en energikalkyl. För att läsa mer om den kan du klicka här.

Tester

På energimyndigheternas hemsida finns det ett antal testresultat från deras labb. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterDu kan från de testerna jämföra hur mycket energi olika föremål drar.

Rådgivning

Kommunens energi- och klimatrådgivare svarar kostnadsfritt på frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatpåverkan, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat.
Energi- och klimatrådgivningen vänder sig till allmänheten, små till medelstora företag och organisationer. Uppgiften är att hjälpa till att minska energianvändningen och där det är möjligt, använda miljövänligare teknik.

Kontakta din energi- och klimatrådgivare för att få hjälp med information och kunskap, så att du på egen hand kan göra de mest fördelaktiga valen!

Solpaneler på taket till ett äldreboende. Fotograf: Göran Jonsson

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Kontakt

Kontakt

Mattias Sjölund
Energi- och klimatrådgivare
Jani Törmänen
Energi- och klimatrådgivare
Per Ekstorm
Energi- och klimatrådgivare