MENY
Eskilstuna kommun

Kommande starter

 • 27 februari: Grundläggande svenska som andraspråk (klassrum och distans).
  Webbansökan öppnar 28 december och stänger 18 januari.

 • 3 april: Grundläggande kurser både i klassrum och på distans samt gymnasiala kurser på distans. Webbansökan öppnar 15 februari och stänger 8 mars.

 • 8 maj: Grundläggande svenska som andraspråk (klassrum och distans).
  Webbansökan öppnar 22 mars och stänger 12 april.

 • 12 juni: Grundläggande och gymnasiala kurser, både i klassrum och på distans. Webbansökan öppnar 26 april och stänger 17 maj.

Är det första gången du söker till Komvux?

Om du behöver hjälp att förstå hur du ska skapa ett studerandekonto och göra ansökan kan du läsa instruktionen till Webbansökan

Saknar du tillgång till dator eller internet och vill ansöka till Komvux?
Vi har två offentliga datorer på Kungsgatan 13 som du kan använda för att göra ansökan till Komvux eller anmälan till SFI, om du inte har tillgång till egen dator eller internet. Du kan tyvärr inte få hjälp på plats att göra själva ansökan, se intruktionen till Webbansökan om du skulle känna dig osäker.

Har du behov av stöd för att göra en webbansökan kan du boka tid för att få hjälp. Du kan boka tid för hjälp med webbansökan genom att ringa till Komvux 016-710 10 30, e-posta till vux@eskilstuna.se eller besöka Studie- och yrkesvägledningen på Kungsgatan 13.

Vill du veta vilka aktuella kurser och utbildningar Komvux erbjuder kan du titta direkt i kurskatalogen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Vill du söka till vuxenutbildning i en annan kommun?

Gör så här:

 • Ansök till den utbildningen du vill ha via den kommunens webbansökan eller pappersansökan.
 • Ta en kopia på din ansökan (i pappersform) och lämna in till oss, tillsammans med kopia på alla dina betyg och gärna ett personligt brev, där du beskriver varför du vill ha utbildningen.
 • Rektor på Komvux i Eskilstuna beslutar om Eskilstuna kan betala din utbildning, eftersom vuxenutbildning kostar om du söker utanför din hemkommun.
 • När rektorn har fattat beslut skickas beslutet till den kommun du har sökt till. Efter det är det den kommunen du har sökt till, som bestämmer om du ska få plats på utbildningen.

 

Viktigt att veta
I broschyrerna "Viktigt att veta" finns praktisk information för dig som studerar på Komvux eller dig som studerar på distans via Komvux. Du kan hämta broschyrerna här:

Viktigt att veta - för dig som studerar på Komvux eller SFI (svenska för invandrare)

Viktigt att veta- för dig som studerar på distans


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Vuxenutbildningens studie-och yrkesvägledning
Besöksadress

Kungsgatan 13

Postadress

632 20 Eskilstuna

Kontakt

Telefon Komvux Antagningskansli 016-710 10 30
Skicka e-post