Eskilstuna Trade Center

Utbildning

Kvalificerad utbildning på hemmaplan.

Med ungefär 13 000 studenter är Mälardalens högskola en av Sveriges största högskolor. Där satsar man mycket på ett nära samarbete med företag och offentlig sektor i regionen.

Högskolan examinerar välutbildade, kritiskt tänkande och innovativa studenter. Många av utbildningarna är framtagna i samarbete med företag, och Mälardalens högskola utbildar flest entreprenörer i Sverige.

I Eskilstuna kan gymnasieelever avlägga International Baccaluerate-examen på S:t Eskils gymnasium. Det är en krävande utbildning, som till största delen bedrivs på engelska. Men det har inte avskräckt våra ambitiösa elever.

Faktum är att Eskilstuna vid en internationell jämförelse håller världsklass när det gäller International Baccaluerate!

Teknikcollege Mälardalen är ett utbildningscentrum för teknik och industri på Rinmangymnasiet. Initiativet togs en gång i världen av branschorganisationen Teknikföretagen. Den som börjar på Teknikcollege kan mycket väl sluta som högskoleutbildad civilingenjör vid Mälardalens högskola.

Några av Eskilstunas 27 kommunala grundskolor har sin egen profil, till exempel musik, teater, ekologi, språk, internationell kultur och informationsteknologi. Eskilstuna har även tre fristående grundskolor – Sverigefinska skolan, Internationella Engelska Skolan och British Junior.

Innehållsansvarig: Eskilstuna Uppdaterad: 2011-11-10

Kontakta oss näringslivsutvecklare på Eskilstuna kommun

- om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda dig och ditt företag. 

Manuel Brändeborn
016-710 16 98, 070-089 32 24
manuel.brandeborn@eskilstuna.se

Mikael Jonsson
016-710 84 04, 073-950 63 00
mikael.jonsson@eskilstuna.se

2014-10-16

Årets butik

Årets butik i Eskilstuna Innerstads Pricken över i:et blev Guldklimpen!
Stort Grattis!

2014-10-16

Industriforum

Industriforum hålls denna på Näringslivsdagen i Eskilstuna.

2014-09-25

Kombiterminal

Besök på Eskilstuna Kombiterminal under Logistikevent 2014.

tillvaxt

EU´s regionala utvecklingsfond är med och finansierar projektet ”Investeringar och förstudie i anslutning till Eskilstuna kombiterminal” med drygt 6,4 miljoner kronor under 2år. Projektet ska skapa effektivare godshantering och stärka Eskilstuna som logistiknav.

 

Facebook

Gilla vår sida och följ hur vi jobbar för att locka fler affärer till Eskilstuna.