Eskilstuna Trade Center

Flyg

Flygplatsen för framtiden.

Eskilstuna flygplats är en miljöprövad flygplats, godkänd för instrumentlandning, ILS. Den ligger 13 km öster om Eskilstuna centrum och 97 km från Stockholm. Flygplatsen är öppen för alla – sportflyg, passagerarflyg och transportflyg. Gällande miljödom ger flygplatsen rätt att bygga ut för att kunna ta emot även tyngre transportplan. Idag kan flygplan av typen Boeing 737-800 starta och landa här.

Läget är unikt, inte bara i Sverige utan även i norra Europa. Var kan du hitta motorväg, järnväg, flygplats och logistikpark på ett och samma ställe! Svealandsbanan passerar till exempel endast 900 meter från södra banändan. Därmed skulle det vara relativt enkelt att bygga upp en kombinerad flyg- och tågterminal för resenärer.


Här har du med andra ord total valfrihet: De värdefulla och brådskande reservdelarna skickas eller hämtas med flyg. De större, lågväga godsmängderna fraktas på järnväg. Den lokala och regionala distributionen går på lastbil. Och själv sitter du i Eskilstuna logistikpark och dirigerar alltsammans.

Nu är det är inte bara läget som är intressant. Flygverksamheten kan utvecklas långsiktigt, eftersom området är glesbefolkat. Vi har redan idag tillstånd att tredubbla antalet starter och landningar.

Det finns fyra aktörer på Eskilstuna flygplats. European Air Cargo är operativt ansvarig, fraktflygbolaget Nordflyg Logistics AB och Helicraft Nordflyg Service AB som arbetar med flygplansunderhåll. Här finns också Eskilstuna Motorflygklubb.

Innehållsansvarig: Eskilstuna Uppdaterad: 2011-11-10

Kontakta oss näringslivsutvecklare på Eskilstuna kommun

- om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda dig och ditt företag. 

Manuel Brändeborn
016-710 16 98, 070-089 32 24
manuel.brandeborn@eskilstuna.se

Mikael Jonsson
016-710 84 04, 073-950 63 00
mikael.jonsson@eskilstuna.se

2014-10-16

Årets butik

Årets butik i Eskilstuna Innerstads Pricken över i:et blev Guldklimpen!
Stort Grattis!

2014-10-16

Industriforum

Industriforum hålls denna på Näringslivsdagen i Eskilstuna.

2014-09-25

Kombiterminal

Besök på Eskilstuna Kombiterminal under Logistikevent 2014.

tillvaxt

EU´s regionala utvecklingsfond är med och finansierar projektet ”Investeringar och förstudie i anslutning till Eskilstuna kombiterminal” med drygt 6,4 miljoner kronor under 2år. Projektet ska skapa effektivare godshantering och stärka Eskilstuna som logistiknav.

 

Facebook

Gilla vår sida och följ hur vi jobbar för att locka fler affärer till Eskilstuna.