Eskilstuna Trade Center

Eskilstuna!

Skaparkraft, entreprenörskap och samarbete.

Den stolta Fristaden Eskilstuna är en av Sveriges snabbast växande kommuner med en förhållandevis ung befolkning. Det innebär att du som företagare har stora chanser att hitta rätt medarbetare här. Den som har sin verksamhet i Eskilstuna kan dessutom ofta räkna med en lägre personalomsättning och därmed en högre produktivitet.

Eskilstuna är en intressant, dynamisk och framåt kommun att leva och verka i. En attraktiv kommun för både privat boende och företagande. En kunskaps- och servicekommun med djupa rötter i industrialism och entreprenörskap.

Att Eskilstuna är industrialismens vagga är kanske att ta i, men faktum är att redan på 1400-talet byggdes den första smedjan här. 1771 blev Eskilstuna Sveriges första och enda Fristad. I Fristaden skulle småföretagare fritt få ägna sig åt järn-, stål- eller metallförädling oberoende av skråtillhörighet.


Sedan dess har Eskilstuna varit med om både upp- och nedgångar. Men drivande kvinnor och män har i Fristadens anda sett till att Eskilstuna alltid har utvecklats vidare. Idag är Eskilstuna en spännande marknadsplats, där handel och kunskapsföretag växer och blir en allt betydelsefullare del i kommunens näringsliv.

Vi är modiga och utmanar. Vi välkomnar olikheter och idéer. Vi tar ansvar för en trygg och hållbar framtid. Därför har Eskilstuna under många år målmedvetet satsat på högskola, kommunikationer, marknadsföring och ett nära samarbete mellan kommun och näringsliv. Det arbetet har verkligen gett resultat.

Så var skulle ditt företag vara om inte här!

Innehållsansvarig: Eskilstuna Uppdaterad: 2011-06-09

Kontakta oss näringslivsutvecklare på Eskilstuna kommun

- om du vill veta mer om vad vi kan erbjuda dig och ditt företag. 

Manuel Brändeborn
016-710 16 98, 070-089 32 24
manuel.brandeborn@eskilstuna.se

Mikael Jonsson
016-710 84 04, 073-950 63 00
mikael.jonsson@eskilstuna.se

2014-10-16

Årets butik

Årets butik i Eskilstuna Innerstads Pricken över i:et blev Guldklimpen!
Stort Grattis!

2014-10-16

Industriforum

Industriforum hålls denna på Näringslivsdagen i Eskilstuna.

2014-09-25

Kombiterminal

Besök på Eskilstuna Kombiterminal under Logistikevent 2014.

tillvaxt

EU´s regionala utvecklingsfond är med och finansierar projektet ”Investeringar och förstudie i anslutning till Eskilstuna kombiterminal” med drygt 6,4 miljoner kronor under 2år. Projektet ska skapa effektivare godshantering och stärka Eskilstuna som logistiknav.

 

Facebook

Gilla vår sida och följ hur vi jobbar för att locka fler affärer till Eskilstuna.