Veckobrev vecka 16

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Hej alla föräldrar!

Den här veckan:
Den här veckan har vi återupptagit Grej of the day igen. Vi har haft uppehåll på grund av att vi har arbetat med NTA. Denna vecka handlade det om fjärilar. Vi lärde oss mer om fjärilar genom att lyssna och titta på en powerpoint-presentation. Därefter målade och klippte varje barn ut fjärilar. Fjärilen på bilden heter påfågelöga.

Nu används våra utomhusleksaker flitigt under dagarna. Vi har fått nya leksaker bland annat bollar, hopprep och bandyklubbor. Varje dag har barnen 1 timme utelek och det är extra skönt nu när vårsolen tittar fram.


När vi hade utedag i skogen grävde vi upp den planka som vi i höstas grävde ner. På den hade vi spikat fast äppelskal, bananskal, aluminium samt plast. Barnen fick först reflektera över vilka saker som fanns kvar och vilka som var försvunna. Barnen hade väldigt intressanta reflektioner som bland annat var att djuren ätit upp frukten, att frukten ruttnat, att plasten och aluminiumbiten fanns kvar. Mycket riktigt hade frukten förmultnat och plasten och aluminiumbiten fanns kvar.

 

 

 

Barnen är duktiga på att hitta på ord som innehåller veckans bokstav. Den här veckan är det bokstaven K som vi pratat om.
Vi fortsätter att träna på begreppen addition (plus) och subtraktion (minus).

Orangea gruppen har varit på brandstationen. En mycket lyckad dag tycker både barn och vuxna!

Info:
Nästa vecka på torsdag , den 28 april är det dags för Blåa och Röda gruppen att åka till Brandstationen. Vi åker buss direkt på morgonen klockan 8.15 och är tillbaka till lunch. Se till att barnen är i skolan i tid annars kan de inte följa med.
Hemuppgift:
Upptäck K genom dina sinnen.

Med vänliga hälsningar
Monica, Hannah, Elin, Sara, Marie-Louise, Bella, Sandra, Jafar, Roni och Felix