informationsbrev v 41

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

 

Veckobrev v.41

Hej! 

Vi vill bjuda in till föräldramöte måndag 12/10. Mellan klockan 17:30 – 18:30. Information i klassrummet från Åk3 mellan 17:30 – 18.00 och rektorsinformation i matsalen mellan 18:00 – 18.30.

På tisdag är vi bjudna på musikkonsert på skolan. Konserten heter ”Solen strålar ned på dig” och är även titeln på en av de barnsånger som vi kommer att bjudas på. Det är Matilda Bådagård, Magnus Båge och Trio X som står för arrangemanget i ett sammarbeta med Musik i Uppland.

I svenskan fortsätter vi arbeta med sagan som textgenre och vi utmanar eleverna egen fantasi när de komponerar sagor med början, mitt med händelser och slut. I matematiken har vi arbetat med addition och uppställning med tresiffriga tal. Eleverna gör sina uppgifter i räknehäften och har lärt sig att ställa upp tal och att räkna ut dem. I SO har vi har vi precis skrivit färdigt om Blekinges landskapsdjur, ekoxen. Eleverna har nu blivit experter på, och fyllt sina landskapsdjursböcker med faktatexter om, fiskgjusen, knölsvanen, uttern, näktergalen och ekoxen. Så vill ni veta något om dessa landskapsdjur så tveka inte att fråga era barn. ”Från frö till frö” vårt område i NTA och NO är inne på lektion tre. Vi har tittat på fröns uppbyggnad och undersökt och beskrivit olika sorters frön, bland annat solrosfrön och bönor. Snart är det dags att plantera våra egna frön!

Med i detta utskick finns även en inbjudan till öppet hus. Föräldrar till elever i åk 3 är då välkomna att besöka lärarna och lokalerna för åk 4-6.

 

Nästa vecka
Måndag, 12/10: Grupp 2 till bibloteket.
Måndag, 12/10: Föräldramöte klockan 17:30 – 18:30.
Tisdag, 13/10: Musikevenemang ”Solen strålar ned på dig”.


Medskick
Informationsblad angående öppet hus.


Vänliga hälsningar!

Lisa, Ingalill och Niclas