veckobrev 4

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

 

Veckobrev v.4

Hej!
Denna vecka har eleverna gjort diagnos och testat sina kunskaper om klockan. Vi fortsätter att arbeta med multiplikation och division. I svenskan arbetar vi med vokaler, konsonanter och rim. Vi fortsätter även att arbeta med olika texttyper och med våra landskapsdjur. Nu har vi kommit till Närkes landskapsdjur hasselmusen och Västmanlands landskapsdjur rådjuret.

I slutet av förra veckan och i början av denna vecka har eleverna gått på reflexjakt nere i skolans mörka källare. Eleverna fick i små grupper och med ficklampa, gå på jakt och räkna reflexer i kolmörkret. Riktigt spännande och lite läskigt!

Vi i årskurs 3 har fått informationsblad från Vattenpalatset angående deras regler och förhållningssätt. Vid frågor kontakta Vattenpalatset.

Just nu har vi många elever hemma på grund av sjukdom. I vissa fall är det magsjukan som härjar. Vi vill påminna alla föräldrar om 48 timmars-regeln. Det innebär att eleven måste hållas hemma från skolan 48 timmar räknat efter sista symtomet, exempelvis kräkning.

Vi skulle vilja be alla föräldrar att träna lite extra på klockans digitala tid då många elever tycker att detta svårt. Vi skickar med eleverna ett papper med klockan att träna på.

Vi vill även påminna alla förädlar om att packa ner extra strumpor, ombyte eller ännu hellre ordentliga kläder då vi haft det riktigt blött nu.

 

Nästa vecka
Måndag:       Bad för 3A och 3B.
Onsdag:       Bad för 3C.
Torsdag:      Bibliotek för 3C.

Läxa
Läsläxa.
Matematikpapper med klockan att träna på.Vänliga hälsningar!
Ingalill, Niclas & Lisa