Veckobrev v. 36

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

 

 

Hej alla föräldrar i åk 3!

 Vklass

I dagarna borde samtliga vårdnadshavare fått hem ett brev med inloggningsuppgifter till vår nya informationskanal – vklass.

Om ni inte fått hem något brev med inloggningsuppgifter ber vi er kontakta ert/era barns lärare snarast! Vi kommer nämligen att lägga ut all aktuell information och veckobrev på vklass framöver. Om ni inte har tillgång till internet ber vi er kontakta oss.

 Skoljoggen

På onsdag nästa vecka är det dags för skoljoggen! Alla elever behöver ha idrottskläder på sig när de kommer till skolan! Hela skolan springer tillsammans! Ta med duschsaker och ombyte. Ta gärna med en vattenflaska om ni har!

 Undervisningen

Vi har repeterat en del under de första veckorna i flera ämnen. Det kan behövas efter ett långt sommarlov.

I SO avslutar vi vår repetition av forntiden den här veckan och eleverna kommer att få ta hem sina häften under nästa vecka som läxa. Veckan efter skriver eleverna prov i skolan!

I matematik har vi repeterat olika matematiska begrepp och räknesätt. Vi har även börjat arbeta i matteböckerna där vi kommer lära oss lite mer om multiplikation, division och matematikens historia.

I svenska övar vi på att texta tydligt, skriva berättelser, tyst läsning och läsning i läspar. Vi har börjat läsa böcker skrivna av författaren Andreas Palmer som besöker klasserna i oktober.

Vi har arbetat med hösten i NO och alla klasser har en låda med sniglar, maskar, gråsuggor och tvestjärtar i klassrummet. Vi har sett vad som händer när djuren äter löv. Fråga gärna era barn!

I teknik har vi arbetat med områdena ”saker och ting” och ”hemma”.

I engelskan över vi på att prata och vi följer serien ”The Game”

 Mvh Malin, Zena och Rose-Marie