Månadsbrev maj och juni 2016

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Hej föräldrar! 

Nu är den här, sommaren. Alltid efterlängtad och alltid snabbare än vi räknat med. Vi har massor kvar att göra innan terminen är slut och jobbar för fullt ända in i det sista.

Alla tvåorna har avslutat arbetet med NTA-lådan Balansera och väga. Det var ett väldigt roligt och intressant arbete där vi lärde oss om balans, material, teknisk konstruktion m.m. Dessutom är arbetet med världen, kartor och väderstreck också klart. På våra matematiklektioner jobbar vi nu med multiplikation och division. Vi ska också hinna med symmetri och uppställning subtraktion.

Skolan är just nu även full av studenter de här veckorna fram till sommarlovet. I både 2a och 2b finns det två lärarstudenter.

2 a har sin utflykt med ECO-friends kvar där vi ska få lära oss lite mer om hållbar utveckling och hur kommunen arbetar med återvinning. Separat information kommer.  Vi ska också gå på utflykt med alla våra tvåor till Vilsta en förmiddag. Vi är tillbaka på skolan till lunch men barnen får ta med sig valfri matsäck/fika den dagen. Blir vädret fint går vi den 31 maj, regnar det byter vi dag.

Madeleine på idrotten hälsar att det nu är uteidrott och att barnen behöver ha kläder som fungerar även om det regnar.

Sommarens avslutning är planerad att firas på skolgården kl 8.30. Är vädret mycket dåligt så tar vi det istället inomhus och då i två omgångar. Tyvärr får då inte föräldrar plats att delta. Även här kommer mer information närmare skolavslutningen.

Vi hade ju bjudit in en dag för att göra fint på skolan. Tyvärr har vi inte haft vädret med oss utan blivit tvungna att ställa in vid två tillfällen. Elevrådsrepresentanterna kommer att få en inbjudan med kort varsel till att vara med och måla draken.

 Hälsningar Rose-Marie, Malin, Shatha och Kerstin