Månadsbrev januari 2016

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Hej föräldrar!

Välkomna till vårterminen 2016. Hoppas att ni alla har haft sköna lediga dagar och är redo att köra igång igen. Vi har redan arbetat en vecka och det känns som om det var länge sedan det var jullov. Kallt är det men de flesta barnen är rustade för kylan och leker och har roligt i snön på rasterna. Det ligger många vantar och mössor kvar i korridoren när barnen gått hem. Det är mycket kläder som försvinner och blandas ihop. Var snäll och skriv namn i dem så har vi en liten chans att hjälpa ditt barn att hitta rätt om de blir av med någon.

Alla tvåor besöker naturskolan nu den närmaste tiden där vi lär oss lite om vilka fåglar som stannar kvar i Sverige under vintern och hur de överlever. En väldigt trevlig utflykt.

Fram till sportlovet v.7 kommer vi att träna mycket på addition och subtraktion 0-20. Barnen får med sig papper hem att träna på, hjälp dem så de lär sig så bra som möjligt. Det kommer underlätta deras kommande matematikinlärning.

Vi kommer även att börja med veckans ord-läxor.  Detta för att barnen ska bli bättre på att stava och utöka sitt ordförråd. Läxorna kommer som tidigare att skickas hem på onsdagar och ska vara tillbaka i skolan igen på tisdagen. Dessutom arbetar vi med kroppen och hur den fungerar. Vad som behövs för att du ska må bra, de vanligaste kroppsdelarna m.m.

Det är dags för Eskilstuna kommuns skolenkät. Den genomförs i skolan med alla elever i årskurs 2 och ni har fått information separat om den. Barnen kommer att svara på enkäten i skolan fram till den femte februari.

Med vintriga hälsningar från

Rose-Marie, Malin, Shatha och Kerstin