Månadsbrev februari 2016

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Hej föräldrar!

Januari och februari flög fram i rasande tempo och vi är redan framme vid sportlovet!

Vi har hunnit göra många olika saker. I svenskan har vi arbetat med språklära och gått igenom vokaler, konsonanter och dubbelteckning. Vi har även skrivit berättelser och tränat på välskrivning.

I matematiken har vi arbetat i den nya boken, Prima 2 B, och lärt oss om geometriska figurer som exempelvis prisma, kub, rätblock och cylinder. Vi förhör eleverna på addition- och subtraktionstabellerna och har även skickat hem papper till eleverna. De ska öva på dessa hemma!

I samband med samernas nationaldag den 6/2 påbörjades ett arbete kring Sveriges urbefolkning. Vi kommer fortsätta vårt arbete i SO med att lära oss bland annat världsdelarna, världshaven och väderstrecken!

I NO jobbar vi vidare med kroppen och dess funktioner!

Alla klasser i åk2 ska få besöka Lilla Nyby, vår återvinningsstation i Eskilstuna. Vi kommer att åka dit vid olika tillfällen. 2B åker i mars, 2C i april och 2A i maj. Denna skoldag kommer att vara lite längre än vanliga dagar. Mer info kommer längre fram!

Vi vill påminna er om att det är viktigt att ni kontaktar skolan om era barn är sjuka eller om de blir sena till skolan. Om ingen svarar går det bra att lämna ett meddelande i röstbrevlådan eller skriva ett sms. Uppge namn och klass som era barn går i! Ni ringer: 070-0862064

Vinterhälsningar

Rose-Marie, Malin, Shatha och Kerstin