Skolsköterska

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Eva Johansson är skolsköterska på Hållsta skola och Mesta skola .
Hon finns på Hållst skola tisdag, torsdag och fredagar.
Ni kan alltid nå mig via mail om ni funderar över något.
Vi skolsköterskor arbetar hälsofrämjande och förebyggande genom bla våra riktade hälsobesök i skolan. Dessa har vi i förskoleklass, årskurs 2 och årskurs 4.
Vi erbjuder också vaccinationer enligt Sveriges vaccinationsprogram. När jag finns på skolan och inte har mina hälsobesök har jag öppen dörr, då är eleverna välkomna. Det kan gälla enklare sjukvård, hälsoupplysning, samtal/frågor mm.

Förskoleklass
I förskoleklass erbjuder jag ett hälsobesök tillsammans med vårdnadshavare. Då kontrollerar vi längd, vikt, syn, hörsel, rygg och motorik. Vi har ett samtal utifrån socialstyrelsens riktlinjer och föräldrars önskemål.
Årskurs 2
I åk 2 bedömer vi åter tillväxten och kollar synen. Vi har ett mindre samtal kring skola, kamrater, trivsel, kost och fysisk aktivitet. 
Årskurs 4
I åk 4 längd, vikt, syn,hörsel och rygg. Därefter har vi ett hälsosamtal som baserar sig på de frågeformulär som vi ber elev och vårdnadshavare att fylla i. 
Naturligtvis återkopplar vi till vårdnadshavarna.

Vaccinationer 
Vaccinationer erbjuds enligt ett rikstäckande vaccinationsprogram.
Åk 2 erbjuds vaccianation mot mässling/påssjuka/röda hund.
Åk 5 flickor erbjuds vaccination mot HPV (virus som kan  leda till livmoderhalscancer) 2 sprutor med 6-12 månaders mellanrum. 
Vi hjälper även till med viss hälsoundervisning i skolan i mån av tid och önskemål.
All skolhälsovård är frivillig.
Välkomna!