Information från rektor

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

 

Rektorsbrev februari 2016

     

Vintern kom och gick

Vi hade en härlig start på terminen då eleverna njöt av snön och isen och det var full aktivitetet på raster och idrottslektioner. Tack till alla er föräldrar som är engagerade och ser till att vi har fina isar att nyttja! Nu är det inte riktigt lika härligt att vara ute alla dagar, men vi håller tummarna för att vi får lite mer snö innan våren får ta över.

Influensatider

Vi har det riktigt tufft nu med att bemanna alla klassrum och fritidshem med personal då många är sjuka av både personal, barn och elever. Vi gör vårt bästa för att se till att det är bekanta, trygga vuxna för eleverna med så få förändringar som möjligt, men vi ber er att ha överseende med att det inte alltid lyckas fullt ut. Vissa lektioner har vi varit tvungna att slå ihop grupper och göra avsteg från planeringar för att få ihop det. Hör gärna av er till oss om det är något som ni undrar över kring detta.

Vi lägger lite extra tid på handtvätt just nu och uppmanar alla som är sjuka att stanna hemma och friskna till ordentligt för att minska smittrisken.

Skolråd

Terminens första skolråd kommer att vara på respektive skola. Måndagen den 21/3 på Ärla skola och tisdagen den 22/3 på Hällberga kl 18-19:30. Planerat mattema skjuter vi lite på till nästa skolråd. Varmt välkomna!

V-klass

Från april månad kommer ni föräldrar att bjudas in till en ny gemensam skolplattform som heter V-klass. Där kommer vi så småningom att ha alla information kring vad som rör ditt barn i skolan samlad tex planeringar, scheman, bedömningar och frånvaro. Detta kommer att byggas upp efterhand. Ni kommer att få mer information om detta längre fram.

Den 18/2 kommer lärarna att ha en fortbildningseftermiddag med V-klass. Eleverna slutar då 12:10 på Hällberga och 12:20 på Ärla. Skolbussarna går hem denna dag från Hällberga 12:20 och från Ärla 12:30. Fritidshemmen öppnar så fort skolan slutar. Om detta ställer till stora problem för er så kontakta fritidshemmen eller klasslärare så hjälps vi åt att lösa det.

Avlusningsdagar

I perioder drabbas vi av löss och därför vill vi uppmana alla att delta i de nationella avlusningsdagarna som inträffar i helgen.

Vänligen

Jessica Eriksson Nåsmark, rektor

Viktiga datum vt-16         

Torsdag 18/2 Fortbildning lärare em.
Skolan stänger kl 12:10/12:20 och då öppnar fritidshemmen.
Skolbussar går hem från Hällberga 12:20
Skolbussar går hem från Ärla 12:30

Sportlov v8 

Onsdag 20/4 Studiedag.
Skolan stängd för fortbildning, fritidshemmen öppna.

Påsklov v13

Fredag 10/6  Skolavslutning

 

Rektorsbrev februari i PDF-form