Klass 4-6A och 4-6B

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Vecka 35

Hej

Under veckan har eleverna fortsatt med bearbetning av texter. Det kommer att vara ett stort fokus på skriven text under hösten, inte bara i svenskan utan i de flesta ämnen. Eleverna har även arbetat vidare med geografi och historia.

I arbetet om universum har 4-6B fått tillgång till ett konto på sidan ntadigital.se. Vi kommer att arbeta med en modell av solsystemet i realtid. De får gärna logga in på sin profil och göra övningarna men inte än börja med uppdragen. De får givetvis även klicka runt på de olika himlakropparna och experimentera. 4-6A har inte fått tillgång än men kan ändå logga in och testa om de vill. Deras användarnamn är deras förnamn och första bokstaven i efternamnet. Lösenordet är deras förnamn och 1.

Till exempel skulle mitt användarnamn vara: ManuelT och mitt lösenord manuel1. Tänk på att det är viktigt med stora eller små bokstäver. Lösenordet går att ändra om de vill. För att programmet ska fungera krävs Chrome eller Firefox. Om det inte fungerar kan ni maila manuel.tenser@eskilstuna.se så får ni hjälp.

Nästa vecka kommer båda klasserna att arbeta vidare med modellen av solsystemet.

I tisdags besökte fyrorna reningsverket och Parken Zoo. På reningsverket fick vi se alla rengöringssteg från den mekaniska rengöringen där skräp som inte hör hemma i våra vattenledningar plockas bort till dessa att vattnet rinner ut i Ekeby våtmark för att de sista näringsämnena ska försvinna. På Parken Zoo lärde vi oss om vilket arbete de gör för utrotningshotade djur och för den biologiska mångfalden.

På tisdag är det dags för föräldramöte. Lågstadiet har mellan 17.30-18.30 och mellanstadiet mellan 18.30-19.30. Eleverna har fått med en lapp hem idag om vad som kommer att tas upp under mötet.

Detta är det sista veckobrevet som läggs ut på hemsidan. Från och med nästa vecka kommer de att skickas från vklass.

Med vänliga hälsningar

Frank, Manuel och Lena.

Kommande aktiviteter

6/9 - Föräldramöte 18.30-19.30

Brev angående V-klass

Manual till V-klass

 

Instruktionsfilmer i matematik.