Aktuellt i klassen

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

 

FKB´s blogg: http://attskrivapagoksten.blogspot.com

Vecka 21

Hej!

Tänk att det gått ett helt år sedan inskolningen med era barn – och så mycket roligt vi gjort! Denna vecka har vi börjat slutföra våra arbeten och jobbar i mattehäften.
Nästa vecka gör vi klart alla arbeten för att tömma lådorna den sista arbetsveckan. Det är bra om alla har med sig var sin plastpåse, där vi kan packa allt. Sista veckan blir det mycket mys och utelek och träning och sedan blir avslutningen på torsdag kväll(4 juni).
Det kommer en separat inbjudan från skolan när den är klar.

I onsdags har båda förskoleklasserna tillsammans släppt ut alla fjärilarna och hoppas att de mår bra av friheten. Några var lite tilltufsade men de får det nog bra!
I början av veckan var några inne och berättade för FkA om det sista stadiet, som fjäril.

Den sista ”vanliga” utedagen var riktigt skön – solen värmde faktiskt bra J
De sista läsläxorna håller vi på att samla in! Ingen ny läsläxa nästa vecka! Fast vi hoppas att ni fortsätter läsa i sommar och att barnen som ”knäckt” läskoden fortsätter att träna!

Nästa vecka kommer de nya 6-åringarna på inskolning måndag, tisdag och onsdag. Jenny och Gittan och Carina är därför ute på nya uppdrag med dem!
Veckan kommer bli annorlunda. Fk:a och Fk:b kommer inte att ha tillgång till klassrummet för att de används av de nya sexåringarna. Men de ska få prova på att vara skolbarn, med morgonrast ute och vara i olika klassrum. Det ser de fram emot J

I FkB kommer Karolina, Iza och Linnéa jobba.
måndag morgon kommer FkB att gå till biblioteket, efter lunchen kan de arbeta i sitt klassrum. På tisdag går vi gemensamt till 6Bs klassrum på morgonen, sedan uteidrott – utan ombyte och avslutar dagen på ”stora fritids”.  På onsdag lånar vi 2As klassrum(på övervåningen) hela dagen…och dessutom ska vi titta in en stund i vårt blivande klassrum. I kapprummet kan barnen ha sina saker i korgen ovanpå och hämta om det behövs reservkläder men dessa dagar får de ta med sina ytterkläder dit de ska vara – solsken är beställt J

Vi ber er att kolla igenom ert barns låda och krok i tamburen för att ta med kläder hem som inte används! Ta hem stövlar även om de är urväxta! Vi försöker hålla vårt kapprum fint nu och det går bättre om det är mindre grejer där! Hjälp ditt barn att hålla fint!

På torsdagen åker vi på klassresa och då är ordinarie personal tillbaka. Det ska bli riktigt roligt! Kom ihåg att anmäl om du vill ha lunch från skolan!

Ingela har varit sjukskriven i några veckor och det beror på att hon har mist en familjemedlem, vi hoppas hon orkar komma den sista veckan.

Ha en trevlig och solig helg!

Med vänliga hälsningar:

Jenny, Gittan, Annika, Karolina, Iza, Carina, Saadi.