Aktuellt i klassen

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Veckobrev v.9

 

Veckobrev v.9
Vi har haft en bra vecka i skolan, lite trötta elever i mitten på veckan, men vi tycker att de arbetar bra ändå.
Temaarbetet kring Rymden fortsätter på måndagarna, vi arbetar med faktatexter och söker efter bra information på internet. Det är ett område som engagerar många.
Eleverna har ju en musiklärare från musikskolan varje vecka och genom henne har vi fått en inbjudan att få komma och lyssna på en konsert som heter Instrumentröra. Det blir fredagen 13/3, 9.00. Då tar vi vanliga bussen in till Stålforsskolan, går på konsert och sen åker hem och äter lunch som vanligt. Eleverna behöver då ha sitt busskort med sig.
Vi har under veckan haft en Bokdag, vi har läst böcker, tipsat varandra om favoritböcker, fixat nya bokmärken, börjat att läsa böcker där vi har fått klassuppsättningar av, i 2A läser vi ”Kapten blåskägg” och i 2B ”Brandkårsmysteriet”.  Alla läser samma bok och vi läser den tillsammans på olika sätt.
Nästa vecka kommer vi att få besök från datorteket, Annika, hon kommer och hjälper till att visa eleverna hur vi kan arbeta med ett arbetssätt som heter ”Att skriva sig till läsning”. Vi använder datorerna för att utveckla både elevers läsning och skrivning, vilket alla oavsett nivå har nytta av. Spännande!
Detta var en liten rapport från oss här i skolan.
Nu önskar vi er alla en skön helg med förhoppningsvis lite sol och ljusare dagar.
// Anna Margareta Kicki Riitta

Allt man gör blir inte alltid så bra som man önskar, men livet går vidare.