Klass 3B

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Vi håller till i Flygeln (C-huset)

Från vår hemsida kan du gå vidare och hitta information om aktuella händelser.

Välkomna

V. 42-45

Nu är hösten här och höstlovet v.44 närmar sig med stormsteg.

I engelskan den här veckan har vi lärt oss en ny sång och även spelat spel på engelska som handlar om kroppsdelar och klädesplagg. Alla får öva på att läsa och uttala ord, prata engelska och nästa vecka ska de träna på att skriva lite engelska också.

I matten har vi nu lämnat klockträningen och vi är jätteglada om ni fortsätter att träna hemma och prata om klockan och tid. Att använda en armbandsklocka är ju ett utmärkt sätt att lära sig klockan och att hålla koll på tiden.

Vi övar nu positionssystemet för fullt, ental, tiotal, hundratal och tusental. Det kan vara lite klurigt att förstå vad siffrorna står för men att ta hjälp av pengar t.ex. underlättar för det området.

På NO-lektionerna arbetar vi vidare med kroppen, vi har tillverkat skelett som så fint hänger i klassrumsfönstren och vi har letat efter kroppsdelsord i en ”ordgömma”. Vi arbetar vidare med rörelseexperiment under nästa vecka.

På onsdag 21/10 ska vi gå på teater. Den är baserad på böckerna om Elvis, skriven av Maria Gripe.

Våra telefonnummer är ändrade, använd enbart det numret som står överst på detta meddelande, alltså 070-1672299 om ni vill ha kontakt med oss.

Vi önskar er en härlig helg med de fina höstfärgerna.

Anna Linda Margareta Kicki

 

Måndag skoldagboken

Tisdag   idrott

Onsdag  teater

Torsdag badhuset

               Matteläxa, svenskaläxa

              Eleverna slutar 12.00

Fredag skoldagboken