Om oss

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Fröslundaskolan och Skjulstaskolan

Skolan har drygt 350 elever från förskoleklass till årskurs 6 med cirka 60 anställda.
Skolans elever kommer från många olika delar av världen och från olika kulturer och cirka 85 procent av våra elever har ett annat modersmål än svenska.Vi arbetar i arbetslag runt eleverna. 

I Fröslunda ligger Fröslundaskolan i en låg byggnad med förskoleklass till årskurs 2. 
Där finns skolans expedition, matsal och idrottshall. Ett bibliotek håller på att inredas i skolan. Skolan har tre fritidshem. Skolgården består av asfalt, gröna ytor och med en  skogsbacke.   

I Skjulsta ligger Fröslundaskolans mellanstadie som heter Skjulstaskolan, där elever mellan årskurs 3-6 går.Skolan ligger i ett naturskönt område och består av en enplansbyggnad som är nyrenoverad sedan augusti 2015 med stora ljusa ytor. Skolan har matsal, bibliotek och slöjdsal. Kulturverkstan är skolans fritidshem och öppna verksamhet. Vi har en stor ny idrottshall som heter Skjulstahallen. Skolgården består av gröna ytor och skogspartier. Våra klassrum är utrustade med projektorer.

Våra skolrestauranger har mottagningskök med hög andel ekologiska råvaror och det serveras en stor salladsbuffé och en vegetarisk rätt varje dag. Då vi har en hög andel elever som inte äter fläskkött serveras ofta kötträtter av nöt och kyckling. Eskilstuna kommuns riktlinjer för mat och måltider hittar du här.