Förskoleklasserna

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan


Våra nyhetsbrev har flyttat till Vlklass
I september lanserade vi vår informations- och kommunikationskanal för elever och hem; Vklass. Här finns desutom schema, frånvarohantering, ledighetsnsökan, information om läxor mm. mm.

Som målsman har du fått ett brev med inloggningsuppgifter från Vklass. Se till att logga in omgående och utforska verktyget Vklass; https://www.vklass.se/Login.aspx?ReturnUrl=%2f&cookieCheck=true 

Vi har nu slutat att skicka hem information i pappersformat. Hör av dig till klassläraren om du absolut inte kan komma åt informationen på Vklass.

 

 

 

Månadsbrev f-klass september

 

Vi vill hälsa er föräldrar och barn välkomna till förskoleklasserna på Edvardslundsskolan. Hoppas ni har haft en bra sommar med sol och bad. Det känns så spännande att få lära känna era barn och givetvis även er föräldrar. Om ni funderar över något så fråga oss gärna.

Nu när hösten är på intågande är det viktigt att barnen har med sig extra kläder som ligger i korgen. Regnkläder och stövlar ställer ni i entrén vid respektive hemvist, platserna är namnade. Tänk på att skriva namn i stövlar och regnkläder.

Barnen kommer att ha idrott varje vecka på tisdagar tillsammans med vår idrottslärare Jenny. Tänk på att ha en rymlig ryggsäck så idrottskläder och handduk får plats.
Komihåg att barnen börjar klockan 8.00 på tisdagar.

Förskoleklass är måndag till torsdag, fredagar är det endast fritids.

Påminner er föräldrar att ni alltid måste säga till en personal när ni lämnar och hämtar ert barn.

Entréerna på Opalen och Rubinen öppnas klockan 7.00 och stängs klockan 16.30.

Under september månad kommer vi att genomföra en undersökning i svenska som heter HLO ( hur låter orden ) som handlar om långa och korta ord, ord som börjar på samma ljud och att räkna hur många ljud det finns i ord.

I september kommer vi att starta ett tema tillsammans med tvåorna som heter Trygghet.

 

Den 20 september klockan 18.30 - 20.00 är det föräldramöte för förskoleklassen, så boka den kvällen redan nu. Vi kommer att berätta mer ingående om vår verksamhet och vad vi gör. Ni kommer att få en separat inbjudan senare.

 

 

OBS!!! Elevfotografering sker måndag den 19/9 och onsdag den 21/9. Närmare information om tid kommer senare.

Vi ser fram emot en härlig höst med nyfikna och vetgiriga barn.

Lena Therese Marina Yvonne Sandra Nagham