Idrottsinformation

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Idrott och hälsa HT-2015 årskurs 1

Hej!

Jag (Fredrik) kommer även detta läsår att vara ansvarig lärare för ämnet ”Idrott och hälsa”. Samtliga elever på Edvardslundskolan, från förskoleklass och upp till år 6 kommer att träffa mig på idrotten.  

Från årskurs ett har eleverna idrott varje vecka.  Ettornas idrottslektioner kommer i år att vara på fredagarna.

För att vara med på idrotten skall man vara ombytt. Om någon elev inte kan vara med på lektionen av någon anledning önskar jag ett meddelande med underskrift från hemmet. Det kommer att bli kallare och jag rekommenderar därför långa byxor och tröja under uteperioden. Glöm inte att ta med springvänliga skor, handduk och vattenflaska.  Duschning är obligatoriskt för alla elever vid lektionens slut.

Planering
Idrottstimmarna under terminens första veckor kommer att bestå av utomhusaktiviteter. Vid mycket dåligt väder kommer idrottshallen att utnyttjas. Elever och föräldrar kommer att meddelas när vi startar med inomhuslektioner.

Tiden fram till höstlovet (v.44) kommer vi att prova på olika friidrottsgrenar (hoppa,kasta,springa) samt lekar och spel. Vi kommer också att orientera i gympasalen.  Tryggheten är viktig och vi kommer att prata om regler och rutiner i början av terminen.

Idrottsdagar

  • Joggingdag                                  
  • Friidrottsdag på Torsharg

Mer information kommer senare.

Om det är någonting som ni föräldrar tycker är viktigt att jag måste veta om ditt barn(ex allergier) eller om du har frågor om idrotten går det bra att ringa eller maila till mig.

Med vänlig hälsning/Fredrik

fredrik.toftling@eskilstuna.se
eller tel:  0701-672271