Månasbrev juni

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Hej Ettorna!                                                                    

Nu är det bara ett par veckor kvar av vårterminen och ”ettan”.

Det är en hel del saker som ska plockas hem och det är därför bra att man har väska med sig till skolan varje dag.

Onsdagen den 1 juni går ettor och tvåor tillsammans på Gyllenhjelmska leden till Årby. Alla barn börjar klockan 8:00 och slutar klockan 13:00. När vi kommer fram till Årbystugan serveras vi pastasallad med bröd, mjölk och frukt. Skicka gärna med en liten matsäck som barnen kan äta när vi rastar under vandringen. Tänk på att ditt barn har bra på fötterna, vattenflaska, regnkläder eller solskyddsmedel om så behövs. Vi åker buss från Årby tillbaka till skolan. Kom ihåg att skicka med busskort. (Busskorten fortsätter att gälla till den 14 juni. - feltryck på busskorten).

1E – glöm inte bort att anmäla till ”klasskvällen” den1 juni!

Torsdagen den 9 juni har barnen en vanlig skoldag. Skolavslutningen som är på kvällen samma dag börjar klockan 17:00 på Guldgruvans gård. Alla barn samlas i klassrummet klockan 16:45 för att sedan gå till den gemensamma avslutningen. Föräldrarna går direkt till Guldgruvans gård.  
Barnen behöver ta med sig något att sitta på (sittdyna eller en tidning i en påse) eftersom vi sitter på marken. Efter avslutningen samlas vi en kort stund i klassrummet för att önska varandra en trevlig sommar.

Måndagen den 15 augusti börjar det nya läsåret klockan 8:00 i klassrummet. Mer information kommer på hemsidan lite närmare skolstarten.

De böcker som barnen har lånat när vi har besökt biblioteket Kvarnen måste ni själva se till att återlämna.

Alla våra elever har nu mer eller mindre kommit igång med sin läsning. Vi har under åren sett att de barn som fortsätter med sin kontinueliga läsning också under sommaren förbättrar både sin läshastighet och läsförståelse. Uteblir däremot läsningen så stannar utvecklingen av och ännu vanligare är att det blir en tillbakagång. Du som förälder kan därför hjälpa ditt barn genom att uppmuntra till läsning. Biblioteket hjälper gärna till med valet av böcker.

Vi har märkt att allt fler barn är ovana att handskas med pengar eller förstå pengars värde. Detta kan bero på att vi numera allt oftare använder betalkort. Träna gärna tillsammans med era barn att leka affär eller växla pengar, så att de vänjer sig vid att hantera mynt och sedlar och på så sätt får en ökad förståelse.

Det blir en del förändringar bland personalen till hösten. Som ni tidigare vet så kommer vi vara kvar i våra respektive klassrum. Anette fortsätter med 2D och Pernilla fortsätter med 2E. Gunilla Lundin och Yvonne Andersson som under året varit knutna till våra klasser kommer till hösten att arbeta i förskoleklass. Vi vet ännu inte vilken fritidspersonal som kommer att arbeta i våra klasser. Tove Johansson som arbetar på fritids kommer att sluta hos oss och börja på en annan skola. Vi önskar henne lycka till!

 

Vi önskar alla en skön och trevlig sommar! / Fröknarna