Månadsbrev maj

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Hej ettorna!

Nu börjar det äntligen bli lite varmare ute och vi får se solen lite oftare, hoppas vi! Det är nu inte många veckor kvar på vårterminen och vi försöker att ”knyta ihop säcken” i våra temaarbeten Året och Änglamark.

I svenska jobbar vi med att skriva hela meningar och då ska man använda stor bokstav och punkt. Vi tränar också på att bygga upp en berättelse med början, mitten och slut.

I matematiken har vi börjat med statistik. Vi lär oss vad det är och hur man kan använda det. Tabeller och diagram lär vi oss att tolka och att göra egna.

I årskurs 1 och 4 har det förekommit regelbunden fluorsköljning. Den sista sköljningen blir nu i maj.

Onsdagen den 4 maj går grupp 1 till skogen och som vanligt får man ta med sig en liten matsäck. Onsdagen den 11 maj går grupp 2 till skogen.

Fritidshemmets dag den 10 maj kommer årskurs F-3 att fira tillsammans hela dagen med olika aktiviteter. Dagen avslutas med ett gemensamt disco (12:30 – 13:30). Vi har vanliga skoltider men de elever som slutar kl. 12:30 har möjlighet att få stanna på disco till kl. 13:30.

Tisdagen den 17 maj går 1E till Bergströmska gården och sår lin. Tisdagen den 24 maj är det 1D:s tur.

Torsdagen den 26 maj kommer vi att gå med i Blomstertåget till Holmberget. Detta är en tradition. De barn som vill får ta med sig en blomma att lägga vid Linné-statyn. I år är det våra 2:or som sjunger tillsammans med Musikskolan på scenen.

Med anledning av att vi i årskurs 1 hade ett vinnande bidrag till en bronsgjutning, så vill vi bara upplysa om tiden för utställningen. Till och med 6 maj visas de 24 teckningarna, som blev utvalda till att bli bronsplattor i nya Kungsgatan. Utställningen är på Centrum1 på Fristadstorget! Öppet mån-fre mellan klockan 9-17.

Onsdagen den 1 juni ska vi vandra till Årby tillsammans med 2:orna. Vi samlas i skolan och går gemensamt till Årbystugan. Mer info kommer i junibrevet.

V.21 åker Pernilla till Turkiet för att besöka vår partnerskola inom Erasmus+ projektet, Fuelling the Future. I klassen kommer Clara att finnas.

Hälsningar fröknarna i ettan!