Vecka 35 i 1D, 1E och 1F

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Tänk att vi redan avslutat vår tredje skolvecka tillsammans! Tiden går fort när man har roligt.

Skolarbete under veckan
Svenska
I samlingen har vi börjat läsa en ny högläsningsbok som heter Sandvargen. Det är en bok full av fantasi och kloka tankar. Medan vi läser stannar vi till då och då och tänker på vad som kan komma att hända när vi läser vidare. Därmed övar vi läsfixaren spågummans roll. Det är en av fem läsförståelsestrategier, enligt "En läsande klass", som vi kommer att träna på att använda i vår ambition att bli stjärnläsare.

Vi har också fortsatt bekanta oss mer med stationsarbete och arbetsschema. Eleverna har fått skriva på lärplattor, leta bland en mängd stora och små bokstäver efter sitt eget namns bokstäver samt även klippt ut dessa ur tidningar.

Matematik
Vi har fortsatt jobba med tal och antal upp till fem på olika sätt. Som en finmotorisk övning har vi börjat öva oss i att skriva siffrorna upp till fem på rätt sätt.

Läxor till torsdagen den 8 september
Svenska: Läsa en liten bok om rymdvarelser och färglägga bilderna.
Matematik: Träna på att skiva siffran två.

Övrigt
Det är viktigt att komma i tid. Varje morgon börjar lektionen klockan 8.00 och då förväntas alla elever vara på plats.

Det finns både elever och personal med astma och allergi på skolan. Vi ber er att ta hänsyn till dem genom att använda sparsamt med parfym.

Kommande
Välkomna på föräldramöte tisdagen den 6 september klockan 18.00 i öppna verksamhetens stora lokal strax innanför skolans entré. Vi startar gemensamt för årskurserna 1-3. Efter den första informationen blir vi kvar i den lokalen medan de äldre elevernas möten fortsätter i respektive klassrum.

”Fluortanten” från folktandvården kommer den 8 september och pratar om munhygien. Eleverna kommer även att få skölja munnen med fluor redan på måndag, den 5 september. Om det är någon elev som inte ska skölja munnen med fluor, får vårdnadshavaren kontakta klasslärare.

Vi hoppas att ni nu har kunnat logga in i Vklass.

Trevlig helg önskar fröknarna i ettan!