Idrottsinformation åk 6

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Idrott och hälsa HT-2015 årskurs 6

Hej!

Nu kör vi igång med idrotten på Torsharg igen. Vi kommer som tidigare år att använda oss av konstgräset, friidrottsbanan och gymnastiksalen.

Jag vill informera om att idrottstimmarna under terminens första veckor kommer att bestå av utomhusaktiviteter och vi går in i idrottshallen tidigast vecka 40. Vid mycket dåligt väder kommer idrottshallen att utnyttjas.

För att vara med på idrotten skall man vara ombytt. Det kommer att bli kallare och jag rekommenderar därför långa byxor och tröja under uteperioden. Glöm inte att ta med springvänliga skor, handduk och vattenflaska.  

Om någon elev inte kan vara med på lektionen av någon anledning önskar jag ett meddelande med underskrift från hemmet. Nytt för sexorna är att eleverna kommer att få betyg. All ogiltig frånvaro kommer att skrivas in i betyget.

Planering

Sexorna har idrott på tisdagar och torsdagar. Tiden fram till höstlovet (v.44) kommer vi att jobba mycket med friidrott, orientering samt lekar och spel.  Planeringar och bedömning för de olika arbetsområdena finns på hemsidan.

Idrottsdagar

  • Joggingdag                                  
  • Friidrottsdag på Torsharg           
  • Eleverna kommer också att få möjlighet att under hösten visa sina kunskaper i orientering genom att springa en bana.
  • Munktellarenan heldag (elevens val – andra alternativ finns)

Mer information om vad som gäller för idrottsdagarna kommer senare.

Om det är någonting som ni föräldrar tycker är viktigt att jag måste veta om ditt barn(ex allergier) eller om du har frågor om idrotten går det bra att ringa eller maila till mig.

Med vänlig hälsning/Fredrik

fredrik.toftling@eskilstuna.se eller 0701-672271