vecka 35-36

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Hej på er!

Sommaren är tillbaks och vi svettas i klassrummet! Ni får gärna skicka med en vattenflaska eller märkt mugg att ha i klassrummet så vi slipper ha en massa spring till toaletten för att dricka under dagarna. I tisdags svettades rejält i joggingspåret också, det blev många varv och alla kämpade väl.

Tider för utvecklingssamtal har gått hem idag, fredag så kolla i väskor och mappar så info har gått hem som den ska. Första läxan är också utdelad. Vi har matteläxa fredag - fredag. Läxan handlar om tal och talsorter, samma sak som vi jobbar med i klassrummet.

I svenskan har vi startat upp ett arbete kring beskrivande texter, faktatexter. vi lär oss strukturen för detta och tränar på hur vi bygger upp och skriver sådana på rätt sätt. Slutuppdraget blir att skriva en faktatext om ett djur.

Vi har haft de första lektionerna i SO och NO. Historia (Vikingatiden) och Biologi (ekologi) gäller ett tag framöver.

Nästa vecka:

Torsdag: Idrott klass 4D

Torsdag: Fluorsköljning för alla. Folktandvården kommer efter lunch och genomför detta. Under åk 4 kommer detta att ske ett antal gånger, eleverna kommer också att få en liten lektion om tandvård framöver av en tandsköterska som kommer och besöker oss.

Fredag: Bild/ musik direkt 8.00 på Göksten. Nu hoppas vi att alla hittar. Promenad med vuxen från Edvardslund 7.45 för de som önskar. Vi stämmer av torsdag em så vi vet vilka vi skall ha med oss.

Trevlig helg!

Hälsar alla fyror