Protokoll 30/9-15

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Elevråd

Datum: Onsdag 30 september, kl. 08:30 - 09:30

Plats:Öppna”/Allaktivitetsrummet

Närvarande

Åk 1 Rasmus K-J, Tilda L                  Åk 2 Maja T, Elton A

Åk 3 Agnes K-B, (Ella G)                  Åk 4 Elton W, Ville N, Calle S

Åk 5 Jonathan B, Amanda H             Åk 6 (Oliver W-S), Jessica B

Personal: Britt, Tony och Lollo

Ordförande Maja T öppnar mötet och vi utser Jessica B som sekreterare.

  • Matfrågor: Maten tar slut för åk 4 – Guldgruvan/nedre. Vi vill ha Tacos en gång i månaden och oftare raggmunk. Det är bra att vi får soppa som alternativ. Skolmaten har blivit bättre! Önskar äggröra till frukost.
  • Britt (skolsyster) informerar om allergier: Det lossnar hår och allergiframkallande ämnen från våra husdjur/pälsdjur. Dessa ämnen och hår fastnar på kläder som vi kommer med till skolan – de som är allergiska kan må dåligt av dessa ämnen/hår. Vi ska heller inte ha parfym eller andra starka dofter på oss – vilket också kan vara jobbigt för astmatiker.
  • Fotbollsmålen och bollar mm: Stängslen bakom fotbollsmålen är på ”G”! Det har ”försvunnit” bollar från klasserna… Många av dessa runda föremål ligger ”nog” uppe på skolans tak! Joo, det stämmer, inflikar eleverna!Fredrik har beställt basket- och fotbollar, hopprep, rockringar och twistband till alla klasser!
  • Säkerhetsfråga kring linbanan: Linbanan kommer att ”stängas av” under vintern när det är hårt och isigt underlag. Det är trasiga plankor på rampen upp till linbanan – Håkan, kan du kolla upp det, tack! 
  • Elevfrågor: Alla vill ha linjer runt fotbollsplan/asfaltsplan för att inte ”störa” de som åker linbanan. Fler och större Kingrutor – Håkan är det något du kan fixa? Åk 4 vill ha möjlighet att torka sina kläder – ett torkskåp någonstans i korridoren. Det måste finnas tydligare gränser/markeringar i skogen. Eleverna önskar skateramper. De önskar också en klocka på mellangården. Det är högljutt i matkön nere på Guldgruvan! Det är elever som cyklar på mellangården – icke OK!

Lollo förklarade att det är köpstopp – det är bara det allra nödvändigaste som kan inhandlas ex. sådant som handlar om säkerhet. Detta innebär att Era önskningar måste ”läggas på hyllan” och återupptas när  har hävts.

Bussbarnen är inte nöjda med ”14.30-bussvakterna” – ibland finns det ingen vuxen där och de elever som ska åka buss springer ut i vägen.

Ordföranden avslutar mötet!

Tack för ert stora engagemang! 

Lollo