Bra länkar

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

I följande länksamlingar finns enbart länkar som är utvalda och ”godkända” av de som gjort länksamlingen. De uppfyller deras krav på äkthet, målgruppsanpassning m.m. Använder man länkar härifrån kan man vara ganska säker på att det är seriösa webbsidor. Men förhåll dig alltid kritisk till alla källor du använder, även dessa!

Eskilskällan
Eskilskällan är den gemensamma webbplatsen för Eskilstunas arkiv, bibliotek och museer. Här i det digitala rummet kan du leta fotografier, föremål och annat i olika databaser - eller läsa spännande artiklar om vår lokala historia, platser och personer.

EXPO
Skriver om rasism, antisemtism och främlingsfientlighet. Ges ut av Stiftelsen Expo.

Forskning.se
Forskning.se är en nationell webbplats för forskningsinformation som samlar och sorterar material om forskning m m.

Landguiden
Landguiden från Utrikespolitiska Institutet är en databas med information om alla världens länder.

Länkskafferiet
Här hittar du bra sidor för ditt skolarbete. Länkskafferiet är en nationell söktjänst som drivs av Skolverket.

minoritet.se
Med minoritet.se vill vi skapa ett forum som på ett effektivt sätt sprider kunskap och information om Sveriges nationella minoriteter och minoritetsspråk.

NE.se
Sveriges största uppslagsverk, skrivet och faktagranskat av landets främsta experter. Ordbok, språklexikon, atlas, korsordshjälp och flera olika skoltjänster.

Statistiska centralbyrån, SCB
SCB framställer och tillhandahåller officiell statistik om olika samhällsområden som underlag för beslut, samhällsdebatt och forskning.

Sveriges Riksdag
Riksdagens webbplats ska tillgodose målgruppernas behov av snabb och korrekt information. Den ska också öka kunskaperna om riksdagen och den demokratiska processen och aktivt verka för att väcka intresse för riksdagen.

Unga Fakta
En sajt för nyfikna unga och gamla baserat på lekfullt lärande. Unga Fakta består av ca 3000 sidor, rikligt illustrerade för att lätt kunna ta åt sig informationen. Allt innehåll produceras av Unga Faktas redaktion.