Om oss

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

vy äver skolan

Djurgårdsskolan i östra Eskilstuna ligger strategiskt till med Ekängens idrottsanläggningar, Odlarskogen och centrum inom räckhåll.  Då allt fler elever lockas till vår skola, har matsalen byggts ut och utbyggnationen med moderna klassrum färdigställs ht 13.

På Djurgårdsskolan välkomnar vi alla barn från förskoleklass till årskurs 9, grundsärskola samt nyanlända. Det gör att vi kan följa ditt barn genom hela grundskolan mot goda resultat. I de lägre åldrarna arbetar lärare, förskollärare och fritidspedagoger tillsammans kring barnen. Engagerad personal skapar trygghet redan från start. Så är också våra förskoleklasser-årskurs 3, Staren och Duvan, bland de populäraste i Eskilstuna.

Matematik, natur, teknik och språkutveckling i samarbete med vårt bibliotek, är områden som vi prioriterar genom hela skoltiden.  Vårt fokus är kunskap och goda studieresultat och ett arbetsklimat som präglas av goda relationer mellan lärare och elever samt tydliga krav på ordning och reda.

På Djurgårdsskolans tre-parallelliga mellanstadium finns även musikklasser från årskurs 4. Till Gamla Stadens Musikklasser söker elever från hela Eskilstuna som vill satsa extra på körsång och musik. Klasserna är mycket eftertraktade och har en stark sammanhållning.  Tidigt tränas eleverna i scenisk framställning.   

Vår omtyckta idrottsprofil från årskurs 4 har inriktning mot bland annat fotboll, tennis och gymnastik. I årskurserna 7-9 har vi även inriktningen  ridning och simning .

I enlighet med nya läroplanen genomsyras undervisningen av entreprenöriellt lärande i år 7-9, vilket bland annat innebär att våra elever blir motiverade, handlingskraftiga och ansvarstagande till att se sina drömmar som framtida möjligheter.

Inom ramen för elevens val ges också möjlighet till kvalificerad fördjupning i akademiska ämnen, allt kopplat till läroplanen.

 
Antal elever: Cirka: 900        Antal anställda: ca 110
 

Ann Lundstedt 
Rektor     
Ingmarie Lindkvist
Rektor
Jan-Erik Nyström
Rektor

 


 

Djurgårdsskolan är en del av Eskilstuna barn- och utbildningsförvaltning där Hans Ringström är grundskolechef.