Föräldrakooperativet Skogsmusen

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Ordförande: Jenny Linder, styrelsen@skogsmusen.se

Verksamheten har bedrivits i en kooperativt ägd villa belägen i centrala Skogstorp med närhet till spännande skogsområden och lekplatser sedan 1991. Fantastisk närmiljö och fina lokaler gör Skogsmusen till en förskola att trivas i både för barn och vuxen.

Personalen består av en förskollärare/förskolechef, två barnskötare, en kock samt en arbetande förälder som deltar i verksamheten två eftermiddagar i veckan.
Vår kock lagar varierad mat från grunden och följer med och lagar mat i det gröna en gång i veckan. Vi är utomhus så ofta som väder och verksamhet tillåter. De små erbjuds att sova ute och de större barnen har en lugn vila där de erbjuds massage, lyssna på en saga eller läsa en spännande bok från bokbussen tillsammans med en personal.

Vår målsättning är att ha en blandad barngrupp om ca 20 barn i åldrarna 1-5 år. Vi anser att barn i olika åldrar har mycket utbyte av varandra i sin utveckling men vi månar också om att ge varje åldersgrupp anpassade aktiviteter. För oss är det viktigt att ha en hög vuxentäthet, därigenom kan vi se varje enskilt barn och ge den uppmärksamhet och tid för att kunna utvecklas till en stark och nyfiken individ.

Vi har belönats med Grön Flagg som resultat av vårt miljöarbete vilket bl.a. innefattar KRAV-märkt mat, kretsloppstänkande, kompostering, odlingar, m.m. Vi är även KRAV-certifierade läs mer på www.krav.se

Välkommen att bli en Skogsmus du med, kontakta oss gärna så berättar vi mer!
www.skogsmusen.se