Kost i förskolan

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

I Torshälla finns fem förskolor med produktionsskök: Chokladfabriken, Skeppet, Glömsta förskola inkluderande Karmellen, Staren och Gökvingegränds förskola.

Kostverksamheten svarar också för måltiderna till förskolorna Villekulla och Trollskogen.

 Inom förskolorna serverar vi cirka 61 000 frukostmål för barn och pedagogisk personal, cirka 106000 luncher och 67 000 mellanmål per år. Vi har fem kockar och ett ekonomibiträde som arbetar i köken och vi omsätter 3,5 miljoner, varav närmare en miljon avser livsmedel.

Måltiderna har som syfte att främja folkhälsan på kort och lång sikt. Detta börjar vid våra måltider i förskolan i trevliga, inbjudande måltidssituationer tillsammans med den pedagogiska personalen som också i sin vuxenroll bidrar till  barns matvanor utanför hemmet. I arbetet med planering av måltider för barn tar vi hänsyn till det som bidrar till hälsa och på ett positivt sätt bidrar till hälsosamma matvanor hos våra barn. Vi arbetar efter riktlinjerna "Mat och måltider i förskola och skola" som arbetats fram för Torshälla och Eskilstuna 2009. Dessutom lägger vi i Torshälla särskild vikt på livsmedel med minsta möjliga miljöpåverkan.

I Torshälla arbetar vi med livsmedel av hög näringsmässig kvalitet och våra måltider är planerade att ge barn en näringsriktig, balancerad och varierad kost.