Torget

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan


Torget är en central plats på förskolan där barn, föräldrar och pedagoger möts. Barn från olika hemvister träffas och lär känna varandra, och föräldrar kan umgås och utbyta tankar. Ateljén, verkstan, vattenrummet, restaurangen, de tre hemvisterna och huvudingången till förskolan ligger alla i anslutning till torget.

 

Torget är uppbyggt kring olika mötesplatser. Tillsammans med barnen har vi skapat vårt eget café. I cafét samspelar barn i olika åldrar. De känner igen sig från sin egen vardag och tränar bland annat på matematik.

Tallåsplans Café

 

Sugen på fika?

 


I spegelhusen utforskar barnen sina egna spegelbilder. De tar även in leksaker och undersöker hur spegelbilderna förändras och hur saker blir större och mindre och fler och färre beroende på var de placeras.

Spegelmagi

 

 

På Torget lyssnar barnen på musik och dansar med varandra. Det finns glittriga tyger och sjalar som barnen använder i dansen.

På torget finns också möjlighet att skapa världar. Barnen leker med tågbanan och använder djur, storlego, rör, pappskivor och klossar för att skapa större konstruktioner.