Pippi Långstrump

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Pippi Långstrump som projekt

Under vt-11 har en grupp barn på Stjärnfall fått lära känna Pippi Långstrump. Tillsammans med Pippi har barnen fått vara med om flera roliga, lärorika och spännande saker. Vi har vid olika tillfällen läst första delen ur boken ”Känner du Pippi Långstrump?”, dramatiserat den med dockor och ett Pippidockhus med tillbehör, läst flanosaga och sett delar ur tv-serien Pippi. Efter de fått höra sagan har de bl.a fått rita egna bilder ur sagan och bakat pepparkakor.
Vi har tillsammans med barnen reflekterat över vad som händer i sagan och tagit fasta på vissa delar som barnen berättat om som de tyckt varit extra spännande. De ville t.ex. baka egna pannkakor, träna och bli starka som Pippi och balansera på lina.

 

 

Barnen lär känna Pippi via bok, dramatisering och film.

 

Efter att de har hört sagan får de måla något ur den. Här på bilden ser vi Villa Villekulla.

 

Det var både spännande, roligt och gott att få laga pannkakor,  som Pippi gjorde.

 

Pippis häst Lilla gubben  var väldigt intressant för många av barnen. Här är vi i Vilsta och får hälsa på riktiga hästar och lära oss lite om vad de äter och hur man sköter om dem.


Pippi gav oss sådan glädje, så som avslutning fick barnen möjlighet att sprida glädje till folk i vårt närområde genom att dela ut egengjorda pappersblommor med en liten ”Ha en bra dag” -hälsning på.