Föräldraaktiv inskolning

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Med en föräldraaktiv inskolning menas att det är ni som föräldrar som guidar in ert barn i förskolans dagliga verksamhet. När du som förälder deltar aktivt i verksamheten och skapar en relation till barnen, pedagogerna och förskolans miljö, får ditt barn en trygg start.

En föräldraaktiv inskolning gynnar en god samverkan mellan föräldrar och pedagoger. Det är viktigt för oss pedagoger att lära känna ditt barn och dig som förälder, för att ditt barn ska få det så bra som möjligt på förskolan. Det är också viktigt att du som förälder får en inblick i arbetet på förskolan. På detta sätt kan du som förälder bättre ta del av ert barns vardag och lättare vara med och påverka och vara delaktig på förskolan.

Under inskolningen är det du som förälder som tar ansvar för ditt barn dessa dagar. Till exempel är det du som byter blöjor, tröstar, vilar samt äter med ditt barn. Hur lång inskolning varje barn behöver är individuellt och svårt att bestämma i förväg. Vi räknar med att inskolningen pågår så länge som behövs, tills ditt barn och du känner er trygga på förskolan.

Vi kommer även att vara ute under inskolningsperioden så tänk på att ta med kläder efter väder till både dig och ditt barn.

Varmt välkommna till oss på Tallåsplans förskola.