Kök

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

I köket på förskolan Skeppet arbetar vår kock Tarja Tenö.

Målet är att ge barnen en näringsriktig och varierad kost men också att skapa en positiv syn på maten och måltiden. Det gäller att locka barnen att äta och våga prova ny mat och nya smaker.

Genom att vi själva har ett tillagningskök kan vi ge barnen de upplevelser som det innebär att få känna doften från när maten tillagas och brödet gräddas. Vi bevarar den svenska husmanskosten men inspireras av mat från andra länder.

Stor vikt läggs på de barn som behöver specialkost.

Årets högtider som t.ex. påsk, midsommar och jul firar vi med traditionell mat.

Till frukost serveras det gröt eller fil, flingor, müsli samt smörgås med pålägg och grönsaker.
Till lunchen serveras lättmjölk och vatten, råa och tillagade grönsaker. När det bjuds på soppa får vi nybakat bröd.
Varannan vecka  serveras en vegetarisk maträtt och ibland som alternativrätt.

Till mellanmål serveras det fil/yoghurt och flingor eller mjölk och smörgås med pålägg.